Gerą savijautą sugrąžina organizmo valymas

Organizmo valymasValgote tik natūralų maistą, o jūsų mityba – subalansuota? Kasdien pakankamai išsimiegate, judate ir kvėpuojate tik grynu oru? Neturite žalingų įpročių? Jūsų neveikia UV spinduliai? Nepatiriate streso? Vargu ar į šiuos klausimus daugumos mūsų atsakymai būtų vien teigiami. Ar žinote, kad visi išvardintieji veiksniai sutrikdo normalią medžiagų apykaitą, o tai organizme skatina kauptis šlakus, toksinus. Organizmui tiesiog būtina padėti apsivalyti.

Kas vyksta žmogaus viduje: žarnyne, kepenyse, inkstuose, limfoje, skydliaukėje, sąnariuose ir kituose organuose, pastebėti plika akimi, neatlikus reikalingų tyrimų, be galo sunku, kartais net neįmanoma. Būna, jog apie toksinų perteklių organizme išduoda oda: ši papilkėja, praranda skaistumą, elastingumą, gali išsausėti, nupleiskanoti, sutrūkinėti, joje atsiranda bėrimų, pigmentinių dėmių. Dėl toksinų formuojasi ir celiulitas. Kol žmogus jaunas, visi procesai organizme, tarp jų ir natūralus apsivalymas, vyksta daugiau ar mažiau sklandžiai. Bėgant metams, reikalinga pagalba iš šalies.

Organizmą valėsi ir senovės egiptiečiai

Jau senovės Egipte liaudies gydytojai mokėjo išvalyti virškinamąjį traktą – taip gydydavo daugelį ligų. Hipokrato laikais Antikinėje Graikijoje buvo žinomas tiesiosios žarnos valymas klizma. Nepaprastai populiarios buvo ir ne tokios invazinės priemonės – įvairios dietos ar badavimas, žolelių mišinių vartojimas. Naudingų savybių turinčius augalus ar jų mišinius organizmo valymo tikslais naudojo ir mūsų protėviai: toksinus ir šlakus šalino, valgydami sudžio­vintų saulėgrąžų sėklas, gėrė takažolės, dirvinio asiūklio, meškauogės arba­tas, juodojo ridiko sultis, kaip priemonė parazitams iš organizmo valyti buvo naudojamas pelynas.

Organizmo valymasNauja – tai, kas atrasta sena

Šiandien žmonės vis dažniau atsigręžia į tai, kas patikrinta per ilgus amžius, į tai, kuo gyveno senoliai. Ar tai būtų apsisprendimas išsikelti gyventi į užmiestį, ar valgyti tik Lietuvoje užaugintus vaisius ir daržoves, ar galų gale – gydytis ir sveikatintis priemonėmis, kuriomis pasikliauta senovėje. Mažų kainų vaistinių tinklo „Camelia“ vaistininkė Jūratė Cijunaitienė sako pastebėjusi, kad nesiryžtantieji mechaninėms ar kitoms kardinalioms organizmo valymo procedūroms, vaistinėse dažnai ieško priemonių, kurių pagrindas – žoliniai, laiko patikrinti komponentai. „Organizmą išvalyti nusiteikusios klientės ieško žolelių arbatų, aliejų, praturtintų žemės ar jūros augalų ekstraktais. Gal kai kam atrodo, kad, pavyzdžiui, vyšnių koteliai, liucernos ar varnalėšos žolė, smiltyninis gyslotis ir kiti augalai, kaip natūralūs organizmo valymo „įrankiai“ likę tik muziejuose saugomuose žiniuonių užrašuose, bet iš tiesų šiuolaikinė farmacija šiuos ingredientus naudoja labai intensyviai.“, – sako J. Cijunaitienė. Anot vaistininkės, pasakyti, koks preparatas ar žolelių mišinys yra efektyviausias, sunku, nes kiekvieno mūsų organizmas yra skirtingas, kiekvienas turime skirtingų poreikių. Rinktis organizmą valančią priemonę patartina pasikonsultavus su gydytoju arba vaistininku.

Žolelių pasaulyje

Kaip teigia žolininkės, pati gamta žmogui padeda, tik reikia žinoti, ką pasirinkti:

–       Žarnyną išvalyti padės erškėtuogės. Jas reikia sumalti ir gerai pašutinti. Pusę šaukštelio tyrės rekomenduojama vartoti 2–3 valandas po vakarienės.  Augalinės skaidulos žarnyne išbrinks ir slinkdamos išvalys žarnų sieneles.

–       Inkstus efektyviai valo linų sėmenys. Vieną arbatinį šaukštelį reikia užpilti stikline vandens ir pavirinti, kol sėmenys išvirs. Skysčio gerti rekomenduojama po truputį kas dvi valandas dvi dienas.

–       Kepenis ir tulžies latakus galima išvalyti vaisių ir daržovių: citrinų, morkų, burokėlių ir agurkų sultimis. Sveika 1–2 mėnesius, 3–5 dienas gausiai valgyti arbūzų ir melionų – kepenys lengviau atsikratys toksinų, pagreitės tulžies nutekėjimas.

–       Kraują išvalyti padės šių žolių mišinys: reikia sumaišyti po 100 g ramunėlių bei šlamučių žiedų, jonažolės žolės, beržo pumpurų ir žemuogių lapų. 2 valgomuosius šaukštus šio mišinio užpilti 400 ml verdančio vandens, palaikyti apie 8 val., perkošti. Gerti po 200 ml 2 kartus per dieną, prieš valgį.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *