Austrijos mokslininko atradimas tirpdo kilogramus
Austrų gydytojas, mokslininkas Wolfgangas Aueris sukūrė naują lieknėjimo koncepciją – reguliuoju cukrų ir lieknėju. Ištyręs vaistingąjį augalą tinklinę salaciją (Salacia reticulata) gydytojas pritaikė natūralias augalo savybes tiems, kurie priauga svorio valgydami daug angliavandenių turinčio maisto, arba kurių medžiagų apykaita neįstengia susidoroti su gliukozės pertekliumi.
Prieš šešerius metus dr. W.Aueris su kolegomis ieškojo veiksmingų būdų, kaip padėti sergantiems diabetu. Tokios paieškos privertė mokslininką atkreipti dėmesį į Indijoje ir Šri Lankoje augančias vaistažoles, kurias šiai ligai gydyti daugiau kaip 4 tūkst. metų naudoja ajurvedos specialistai. Tinklinė salacija – vaistingasis augalas, naudojamas kaip natūralus preparatas, padedantis mažinti gliukozės kiekį kraujyje, kurio vartojimo saugumas įrodytas moksliniais tyrimais.
„Tirdami tinklinę salaciją, pastebėjome, kad jį vartojantieji netenka kilogramų ir aptikome gana paprastą dėsningumą: daugelis žmonių, ypač moterys, tunka ne todėl, kad valgo daug riebaus maisto, bet todėl, kad valgo daug angliavandenių turinčio maisto arba jų medžiagų apykaita neįstengia susidoroti su gliukozės pertekliumi. Šios moterys dažnai sako: „Valgau tiek nedaug, bet vis tiek priaugu svorio”. Taip atsitinka, nes pavalgius kraujyje staigiai padaugėja gliukozės, bet tik dalis jos suteikia energijos. Gliukozės perteklius atidedamas glikogeno pavidalu, o gliukozės perteklius negalintis virsti glikogenu, kaupiasi kūne riebalų pavidalu – ypač tose vietose, kur nesinorėtų, kad jų būtų”, – teigia Lietuvoje viešėjęs gydytojas W.Aueris.
Remdamasis vaistingojo augalo tinklinės salacijos savybėmis dr. W.Aueris sukūrė natūralaus lieknėjimo koncepciją, paremtą cukraus reguliavimu. Gydytojas sukūrė preparatą mažinti gliukozės kiekį kraujyje pavalgius. Jo sudėtyje esančio tinklinės salacijos ekstrakto veikliosios medžiagos žarnyne slopina angliavandenius į gliukozę skaidantį fermentą α-gliukozidazę (angl. Alpha-Glucosidase). Per didelis gliukozės kiekis kraujyje nevirsta riebalais ir kūno svoris nedidėja, o dalis su maistu gaunamų angliavandenių dar neįsisavinti natūraliai pašalinami. Šį preparato poveikį dar labiau sustiprina sudėtyje esantis vitaminas D (cholekalciferolis). Vitaminas D daro įtaką insulino sekrecijai, pagerina insulino pasiskirstymą, kai kraujyje yra padidėjęs gliukozės kiekis, ir mažina rezistentiškumą insulinui.
Gydytojo W.Auerio lieknėjimo koncepcija remiasi normaliu gliukozės kiekio palaikymu kraujyje. Sukuriama „alkio kontrolė”: išvengiama nereikalingų užkandžiavimų, formuojami nuolatiniai taisyklingos mitybos įpročiai. Be to, daugelis žmonių vartodami mokslininko sukurtą vaistingojo augalo ekstrakto veikimu paremtą preparatą lengvai atsisako cukraus ar saldaus maisto, kas taip pat prisideda prie svorio mažėjimo.
Dr. W.Aueris yra kilęs iš senos gydytojų giminės Austrijoje. Jis gerai žinomas natūralios medicinos propaguotojas. Susidomėti vaistingaisiais augalais mokslininką paskatino tai, kad su jais jau buvo atlikta nemažai mokslo tyrimų ir įrodytas poveikis gliukozės apykaitai organizme. Japonai tinklinę salaciją (Salacia reticulata) tyrė jau prieš 50 metų. Jie buvo nudirbę didžiąją dalį darbo, tad, pasak dr. W.Auerio, beliko tik užbaigti tyrimus.
Dabar mokslininko komanda kruopščiai kontroliuoja visą jo kuriamų preparatų gamybos procesą: nuo vaistingųjų augalų auginimo iki preparatų įpakavimo.